Мащабни ремонти на улици и пътища в Търговищко

Мащабна ремонтна програма за възстановяване на пътната и уличната мрежа реализира община Търговище. Стартирането на част от планираните дейности е в изчакване на фирмата изпълнител на водния цикъл, която все още работи по отделни улици, съобщиха от кметството.

Миналата година общината вложи над 1,8 млн. лв. в преасфалтиране на 21 улици в града и други 12 в селата. 1/3 от сумата беше насочена към ремонт на пътя Ловец - Осен.

През тази година вече са рехабилитирани 23 улици в град Търговище, в които са вложени 1,6 млн. лв.

В село Надарово беше ремонтиран площадът. С по една нова улица се сдобиха жителите на Разбойна и Здравец. Бяха направени и кърпежи на отделни участъци по пътната мрежа, като от общината отчитат общо вложени в това направление над 105 хиляди лева.

За подобряване на пътната инфраструктура от кметството насочиха близо половин милион лева в неотложни ремонти на пътя Братово - Божурка - Цветница и изровеното трасе от моста на Кочово към Надарево.

Над 1 млн. лв. предстои да бъдат дадени за още ремонти на улици в града, където обаче все още се работи по водния цикъл. Уверенията на фирмата са, че ще приключи през септември, което ще позволи преасфалтиране на 5 улици, които са повредени при работата по проекта.

Ще се ремонтира и ул. “Витоша”, където се изгражда нова канализация от ВиК.

От общината са категорични, че ще са намерят пари и за ремонтиране на ул. “Кюстенджа”, която буквално е на траншеи от водния проект.

Ремонтната програма тази година ще приключи с укрепване на свлачището на пътя към Момино, за където са заделени 80 000 лв. За възстановяване на пътя към Цветница пък са предвидени 240 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони