Задържаха двама души с 10 кг кокаин н Летище София

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Търново представя в спортното министерство осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище

Израелски сателит засне най-модерния руски изтребител в Сирия

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

34 млн. лв. инвестира община Лозница

С реализирани проекти за над 34 млн. лв. община Лозница е сред лидерите в ефективно усвояване на средства от оперативните програми в страната. Общо за последния мандат са изпълнени 13 проекта за подобряване на водоснабдяването, пътната, културна и образователна инфраструктура, повишаване на енергийната ефективност и други.

На глава от населението за този период в община Лозница се падат по над 3600 лв., инвестирани в подобряване на жизнената и бизнес средата, казва кметът на Лозница Айхан Хашимов. Приоритетите в работата на екипа му през изтичащия мандат бяха водоснабдяването и пътищата.

Вече е извършена подмяна на общо 26 км водопроводна мрежа в 8 населени места и изграждане на 14 км нова канализационна в Лозница. Реконструирана е и съществуващата пречиствателна станция за отпадни води в града. Общината приключи мащабния воден проект на стойност над 17 млн. лв., по който бяха направени нова канализационна и ремонтирана стара водопроводна мрежа и станцията.

В началото на годината, с осигурените 3,4 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), бяха ремонтирани водопроводите в село Студенец и рехабилитирани 10,7 км от 3 участъка от общинската пътна мрежа: Лозница – Манастирско и връзките към селата Бели Лом и Веселина. На финала е и проект по ПРСР, по който се подмениха над 3 км водопроводи в селата Бели Лом, Гороцвет, Градина, Ловско, Студенец и Веселина, с което се осигури нормално снабдяване на населението с питейна вода. По същия проект са ремонтирани и 12 км от общинските пътища: Студенец – Гороцвет, Островче – Сейдел – Тръбач – Чудомир. Общата му стойност е над 4 млн. лв.

Общо над 30 км общинска пътна мрежа е напълно обновена през мандата, отчита още кметът Хашимов. Миналата година кметството осигури пари за пътищата Пороище – Студенец – Градина и Лозница – Манастирци. Ремонтиран беше и пътят от местността Тюлбето до Сейдол.

Сред приоритетите на община Лозница е и обновяването на читалища, училища, спортни и младежки центрове. 810 000 лв. бяха инвестирани в ремонти и енергийна ефективност на читалищните сгради в Сейдол, Ловско и Синя вода. Над половин млн. лв. по Публичната инвестиционна програма бяха вложени в изграждане на спортни площадки в Студенец, Градина и Манастирци. Беше изграден Център за настаняване от семеен тип в Крояч и санирана сградата на училището в село Трапище. Грижата за децата и младите намира отражение и в приключващия проект по ПРСР, по който се изграждат спортни площадки в 7 села. По него бяха модернизирани и обновени и Спортната зала, Младежкият дом, спортни съоръжения в града.

По данни на Института за пазарна икономика община Лозница е в групата на най-успешните общини по критерий изплатени средства на глава от населението – 1790 лв. към края на януари 2015 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.