Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Облагородяване и на селата в община Попово

Масирано навлизане на средства от различни финансови източници в крайните квартали и селата се реализира през последните години в община Попово. Така кметът д-р Людмил Веселинов и общинската администрация поетапно разширяват амбициозната си програма за пълно обновяване не само на града, но и на малките населени места.

След инвестициите в пътища, читалища, училища и други, които се правят според възможностите на обявените схеми, кметството реши дългогодишния проблем с водоснабдяването на селата. Над 2 млн. лв. бяха инвестирани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в изграждане на 26 км водопровод от шахтов кладенец Манастирца към селата Горица, Долец, Бракница, Баба Тонка, Иванча и Берковски. С 1,4 млн. лв. бяха захранени Ковачевец, Водица и Осиково, които бяха свързани с 13 км водопровод от дълбок сондаж на помпена станция Посабина.

Чрез Националната кампания за чиста околна среда са възстановени детските площадки в селата Зараево, Козица и Дриново. Правят се ремонти и на две места за игра в града. Възстановени са зони за отдих и паркове в Еленово, Априлово, Кардам и други.

Миналата година приключи изграждането на зони за отдих и развлечения около язовир “Каваците”, където бяха изградени навеси, места за палене на огън и други в услуга на туристите.

Нови улици с пътни и тротоарни настилки, озеленяване и осветление зарадваха жителите на краен квартал, в който по Публичната инвестиционна програма бяха вложени 342 000 лв. Тази година се благоустрояват други два квартала в града и се правят нов площад и парк в село Садина. Приключва и работата по обновяване на спортната зала “Тодор Янев”, където проектът предвижда довършване на санирането с постигане на съвременен, енергоефективен спортен обект.

Финализират се проектите за залесяване с акация на общо 140 дка в землищата на селата Медовина и Ковачевец, които създават и заетост на населението.

Амбицията на общинското ръководство е да продължи да инвестира средства в малките населени места, за да подобри живота на хората там, като за целта се насочват и значителни средства от местния бюджет. Така бяха ремонтирани улиците в Кардам и Дриново. Заделят се пари и за почистване коритата на реките и деретата по селата.

Общо 9 проекта на стойност над 1,1 млн. лв. приключва общината тази година. Заедно с вече реализираните през предходните години от мандата в общината са привлечени и инвестирани над 34,4 млн. лв.

В процес на оценка е проект за монтаж на соларни инсталации за топла вода и термопомпи на 6 детски градини в града за близо 978 000 лв.

Одобрение чака и проект за половин млн. лв., насочен към комплексни социални и здравни услуги.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.