Хенри Кисинджър: САЩ не трябва да вземат участие в международни конфликти

САЩ не трябва да вземат участие в международни конфликти, ако не могат своевременно да оценят техните последствия и в този план Вашингтон не се учи от грешките си, заявил в интервю за The National Interest бившият шеф на Държавния департамент на САЩ Хенри Кисинджър.

Отговаряйки на въпроса за агресивната политика на „ястребите” във Вашингтон, стремящи се да „сломят” руското правителство, Кисинжър заявил, че те ще се придържат към такава позиция, „докато оценят последствията”.

„Проблемът на всички американски войни след Втората световна война се заключава в неумението да съотнесат стратегията към вътрешните възможности на страната” – допълнил той.

Коментирайки ситуацията в Украйна, Кисинджър отбелязал, че Украинската криза се превръща в трагедия. „Когато четеш, че на страната на Украйна се сражават мюсюлмански отряди, разбираш, че чувството за мярка е било загубено.”

„Ако ние се отнасяме към Русия като към велика държава, ние трябва на ранни стадии да определим дали можем да примирим нейните интереси към нашите” – обобщава Кисинджър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят