Очакват се валежи и гръмотевици, възможни са и градушки

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде около средното за месеца. Днес, с преминаването на студен атмосферен фронт, отначало в Северозападна България, а около и след обяд и в останалата част от страната ще има валежи и гръмотевици, на места интензивни и значителни по количество. Възможни са градушки.

В Източна България ще духа до умерен вятър от изток -североизток. Температурите ще се понижат - максималните ще са предимно между 24° и 29°, в Северозападна България и по-ниски. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 24° - 26°, температурата на морската вода е 26°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно , ще има интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата – до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето