Шофьор на камион получи условна присъда, карал мъртвопиян

Две години без право да управлява МПС и 5 месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок постанови Районният съд в Чепеларе на хванат да управлява камион мъртво пиян шофьор.

48-годишният Петко Мечов беше спипан от полицаите да кара камион "Ивеко Тракер" сутринта към 10 часа в началото на 3 август т.г. в центъра на село Хвойна, на главния път Смолян - Пловдив. Ченгетата се отзовали на сигнал за шофьор във видимо неадекватно поведение на пътя и го спрели за проверка.

Полицаите го накарали да слезе от камиона и установили "видимото му нетрезво състояние, индикиращо се с видимо несигурна походка и лъхане на алкохол", става ясно по време на делото. Дрегерът показал рекордните 3.74 промила алкохол в кръвта. Мъжът отказал кръвна проба. Задържали го за 24 часа в ареста и го пуснали. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Според полицията, шофьорът на камиона е с най-големите промили алкохол в кръвта установявани по пътищата в последно време в Смолянско. Рекордьорът е от монтанското село Медковец, шофирал камион на софийска частна фирма. Съдът постановил присъдата си като взел предвид за смекчаващи обстоятелства разкаянието му и добрите характеристични данни, а сред отегчаващите е факта, че има административно Ц наказателни производства за нарушения по ЗДвП, сочат мотивите на магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право