Охранител гръмна детска градина в Стара Загора, докато чисти пищов

Охранител стреля но невнимание с пистолет "Макаров" по прозорец на военната детска градина "Калина" в Стара Загора.

Инцидентът стана около 9.45 часа в четвъртък. За щастие се размина без пострадали, но доста уплаши учителките, които веднага повикаха полиция.

Забавачницата е собственост на Министрество на отбраната и в нея се обучават 92 деца от 1 до 7 години, но през целият август е в ремонт и вътре се е намирал само персоналът.

На място веднага се изсипаха пожарникари, полицаи, военни и следователи, които бързо стигнаха до стрелеца. Той се оказа бивш военен, който сега работи като охранител и живее в шестетажната кооперация на ул. "Хан Аспарух" точно срещу поразената детска градина.

Мъжът, който според съседи се казва Живко обяснил пред разследващите, че сутринта се прибрал от нощна смяна и решил да почисти законно притежавания си "Макаров" на терасата. Забравил обаче да извади пълнителя на пистолета и произвел неволен изстрел, а куршумът се забил в прозорец на вторият етаж на забавачницата.

Проектилът е намерен в стъклопакета на прозореца между двете стъкла, а според служители на детската градина клоните и листата на дърветата срещу терасата на стрелеца са убили част от скороста на куршума и това не му позволило да пробие прозореца.

"Иначе в стаята имало колежка, която точно е почиствала след пребоядисване стата на занималнята и можеше да я рани", разказаха работници в градина "Калина". Всички чули изстрела и това ги изплашило - още повече, че куршумът по ирония на съдбата пробил прозорецът точно до знамето на НАТО, те обаче реагирали хладнокръвно и веднага повикали полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини