50 секции за машинно гласуване ще бъдат разкрити в София за кметския вот

ЦИК прие да бъдат разкрити 50 секции за машинно гласуване на територията на София за изборите за общински съветници, съобщи на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, цитиран от "Фокус".

"Двата указа на президента са съществени, тъй като датата 10 август е датата, че българските граждани, които имат постоянен адрес имат право да гласуват на националния референдум. Приехме 11 решения, които са принципни и съществени. Продължава заседанието и в момента. Приехме решението за хронограмата за местните избори, датата на референдума, решението за регистрацията на политическите сили в ЦИК", обясни Андреев.

По думите му регистрацията започва от 25 август, всеки ден от 9.00 часа до 17.00 часа, като на 9 септември 2015 година срокът за подаване на документите е удължен до 18.00 часа.

"Следващото решение е във връзка с назначаването на общинските избирателни комисии. В общините, в които имаме до 150 секции ще бъдат 11-членни комисии, а останалите 9-членни. В останалите, където имаме над 150, общинските избирателни комисии ще бъдат 17-членни. Другото съществено решение е, че определихме секциите, в които ще се гласува и машинно. Изборният кодекс определя до 500 секции", допълни Андреев.

Той заяви, че ЦИК е приела да бъдат разкрити 50 секции за машинно гласуване на територията на София, като те ще бъдат приложени към изборите за общински съветници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини