Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

Бивши служители от столичния КАТ са предадени на съд, подправяли документи

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу четирима участници в организирана престъпна група, създадена с цел имотни облаги от регистрация на МПС с пренабити номера или без документи, “подмладяване” на автомобили, вписване на леки коли като товарни.

Обвинителният акт е внесен на 17 август. Обвинения за участие в групата (по чл. 321 от НК) са повдигнати на Цветелин Цветков – в качеството му на полицейски инспектор в “Идентификация и технически контрол” на сектор “МПС” към “Пътна полиция”-СДВР, Антон Ангелов – механик технически контрол в същата служба, Желязко Калинов – посредник в намирането на собственици на проблемни МПС, и Никола Димитров –участникът в групата, изработвал неистински чужди документи, с които автомобили и мотоциклети втора ръка са били неправомерно регистрирани, съобщават от спецпрокуратурата.

На Цветков, Ангелов и Димитров са повдигнати обвинения за съставяне на неистински официални документи и за използването им като доказателство за неверни обстоятелства. Според обвинителния акт групата е действала от 1 октомври 2012 г. до 13 февруари 2013 г. при строго разпределение на функциите на всеки от участниците. Желязко Калинов е откривал собственици на проблемни МПС, готови да платят различни суми за регистрирането им. Цветелин Цветков насочвал въпросните МПС в определен ден и час към канала за идентифициране и технически контрол, на който е работел Антон Ангелов, а Никола Димитров изработвал при нужда фалшиви чуждестранни талони, с които “проблемните” моторни превозни средства да бъдат регистрирани в България.

Така, срещу “такса” от 500 лева, автобуси, произведени през 1994-1995 г., са били регистрирани като излезли от завода през 2001 г. Срещу 400 лева Порше “Кайен” е бил вписан в регистъра като “товарен” (за да се намали данъкът) и без номер на двигателя, тъй като съществуващият е бил манипулиран. 750 лв. е получила групата за регистриране на микробус, който по документи бил “открит фургон”, но на практика е бил хладилен. Групата дори регистрирала мотоциклет “Хонда” без каквито и да било документи – в талона били вписани данни на друг модел “Хонда”, дадени от продавача на мотоциклета на хвърчащо листче.

В хода на разследването са използвани СРС. Събрани са множество веществени доказателства, в т.ч. чуждестранни бланки за регистрация, печати, ламинатор, компютър със съответния софтуер за изготвяне на неистински документи и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете