Лекари помогнаха на 150 кг мъж след ухапване от пчела, буйствал в линейката

Лекари спасиха живота на дупничанин без сърдечна дейност след тежък алергичен шок, предизвикан от ухапване от пчела, пише в "Струма". 40-годишният Кирил Александров от Дупница бил на пикник с приятели в местността Валявица над Сапарева баня, близо до пътя за Паничище.

Докато пиел вода на чешмата пред някогашното известно заведение "Валявица", го ухапала пчела. Само след няколко минути започнал да се задушава. Сърцето му почти спряло, от устата му излизала пяна. С автомобила на единия от приятелите е закаран до Спешния център в Сапарева баня.

"Докараха пациента безжизнен, почти нямаше артериално налягане, беше без сърдечна дейност и с обилна пяна на устата. С масажи на сърцето, инжекция адреналин и други медикаменти успяхме да върнем към живот 40-годишния мъж", разказа дежурният лекар в Спешен център-Сапарева баня д-р Йорданка Костова. По думите ѝ пострадалият веднага е качен в линейка и закаран в Спешен център-Дупница.

"Там той дойде в съзнание и започна да буйства. Мъжът беше около 150 килограма и са наложи целият персонал на Спешния център да помогне да свалим големия мъж от линейката, за да бъде реанимиран", допълни тя.

Оттам Александров е транспортиран за лечение в частната болница в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони