Първанов: Ще подкрепим 24 кметове на БСП

"Може би 24 кметове на БСП ще подкрепим на предстоящите местни избори", заяви в Стара Загора председателят на АБВ Георги Първанов. Той призна, че първоначално е бил против подобна помощ за социалистите без коалиционно споразумение, но тъй като очевидно нямало начин такова да бъде подписано от партията решили да подкрепят добрите кметове на БСП както и успешни кандидати от други партии. В Старозагорско например АБВ ще удари рамо на сегашните кметове-социалисти на общините Николаево и Опан. В Мъглиж обече ще подкрепят кмета на ГЕРБ.

Първанов не пропусна отново да каже, че е критичен само към една част от хората на "Позитано" 20, но цялостното отношение към БСП оставало подчертано уважително.

"Ние влизаме в предстоящата кампания със самочувствието на партия, която доказа, че може да управялва", каза още Първанов. Досега има 135 номинирани кандидати за кметове от АБВ. От тях 80-85 са издигнати само от партията, останалите са досегашни кметове или независими кандидати, които АБВ подкрепя. Първанов обясни още, че от АБВ нямат лошо отношение към досегашните успешни кметове като Йорданка Фандъкова, Живко Тодоров и кмета на Бургас например. Вадят кандидати срещу тях, защото стоят зад други политики.

В Стара Загора той присъства на работна среща с местния актив и кандидати за кметове и общински съветници в Старозагорско. Първанов обяви, че очаква добри резултати, както в Стара Загора, така и в други общини от областта.

"В момента българите, в това число и у част от управляващите, се радват на малкия знак, който Путин даде като шанс за затопляне на отношенията с България и нов шанс "Южен поток" да мине през България", коментира Първанов. Според него това ще донесе само ползи на страната ни. "Рестартирането на "Южен поток" е добро средство за затопляне отношенията между Русия и Европа, дали птова ще се случи обаче можем само да гадаем", каза още Първанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика