Столична община: Канализацията, а не ремонтът, наводнила "Цариградско шосе"

Проблем с канализацията, а не ремонтът на "Цариградско шосе", е причинил наводняването на част от булеварда в близост до кръстовището за Горубляне, съобщиха от пресцентъра на Столичната община за "Дневник". Вече е било разпоредено на "Софийска вода" да изпратят екипи, които да почистят колекторите, които събират дъждовната вода.

От снимки във фейсбук" обаче става ясно, че след ремонта остава наводняването на крайното ляво платно на булеварда малко след светофара на Горубляне, при шоурума на "Киа". Явно и след рехабилтацията обратният наклон е запазен и опасната локва отново е факт.

Вижте видео от наводнението ТУК

Потъналото във вода "Цариградско шосе" е една от най-дискутираните теми във фейсбук. Появиха се коментари от рода на "Цариградско море", честит ни първи етап от канала София - Панчарево и други.

По-късно от пресцентъра изпратиха и официално съобщение. "Дневник" го публикува без редакция:

Екипи на звеното по Аварийно спасителна дейност на Столичната община отстранява завиряване по бул. "Цариградско шосе" преди светофара на кв. " Горубляне". Завиряването се е образувало се вследствие на интензивния дъжд. Столичната община е изискала от фирма "Софийска вода" АД да изпрати екипи на място и да предприемат мерки за почистване на дъждовната канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини