Ремонтират пострадали от порой пътища в Търновско

Стартира мащабен ремонт на пътищата от общинската мрежа на Велико Търново, които се финансират с целева субсидия от европейския фонд "Солидарност". Това съобщиха от кметската управа на старата столица.

Реконструкцията ще обхване тази част от инфраструктурата, която бе засегната от наводнението при поройните дъждове от 19 юни миналата година. Строително-монтажните работи започват от Дебелец. В градчето е предвидено възстановяване на асфалтовите настилки по 5 улици.Ще бъде възстановена и предпазната дига по десния бряг на река Белица.

"Финансирането от фонд "Солидарност" на Европейския съюз стана възможно след изготвен проект от Община Велико Търново. Разработката "Възстановяване на функционирането на инфраструктурата в сферата на транспорта и осигуряване на превантивна инфраструктура на територията на Община Велико Търново" получи средства в размер на 1 410 926 лева", уточниха от общинската администрация в старата столица.

Десет обекта, които бяха засегнати от потопа, са включени в проекта за възстановяване на щетите. Според договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ реконструкция ще претърпят също улица "Григорий Цамблак" във Велико Търново, както и три отсечки в град Килифарево.

Още седем улици ще бъдат ремонтирани в селата Миндя, Пчелище, Райковци, Нацовци и Плаково. В Райковци е предвидена рехабилитация на отводнителния канал, а в Плаково - на мост. Ще бъде ремонтиран и общинският път между селата Нацовци и Големаните. Срокът за реализация на проекта е 8 месеца. Изпълнител е консорциумът "Търновски пътища".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони