Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Франкофони във Варна за Западните Балкани Ципрас шашнал Меркел и Юнкер с прическа като българския премиер

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

Ремонтират пострадали от порой пътища в Търновско

Стартира мащабен ремонт на пътищата от общинската мрежа на Велико Търново, които се финансират с целева субсидия от европейския фонд “Солидарност”. Това съобщиха от кметската управа на старата столица.

Реконструкцията ще обхване тази част от инфраструктурата, която бе засегната от наводнението при поройните дъждове от 19 юни миналата година. Строително-монтажните работи започват от Дебелец. В градчето е предвидено възстановяване на асфалтовите настилки по 5 улици.Ще бъде възстановена и предпазната дига по десния бряг на река Белица.

“Финансирането от фонд “Солидарност” на Европейския съюз стана възможно след изготвен проект от Община Велико Търново. Разработката “Възстановяване на функционирането на инфраструктурата в сферата на транспорта и осигуряване на превантивна инфраструктура на територията на Община Велико Търново” получи средства в размер на 1 410 926 лева”, уточниха от общинската администрация в старата столица.

Десет обекта, които бяха засегнати от потопа, са включени в проекта за възстановяване на щетите. Според договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ реконструкция ще претърпят също улица “Григорий Цамблак” във Велико Търново, както и три отсечки в град Килифарево.

Още седем улици ще бъдат ремонтирани в селата Миндя, Пчелище, Райковци, Нацовци и Плаково. В Райковци е предвидена рехабилитация на отводнителния канал, а в Плаково – на мост. Ще бъде ремонтиран и общинският път между селата Нацовци и Големаните. Срокът за реализация на проекта е 8 месеца. Изпълнител е консорциумът “Търновски пътища”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.