Иван Иванов и Венци Христов далеч от групите на Шампионската лига

Отборите на двама български футболисти са на път да се провалят на последното препятствие преди групите на Шампионска лига, но при отпадане ще продължат в Лига Европа. “Базел” без възстановяващия се от контузия Иван Иванов завърши у дома 2:2 с “Макаби” (Тел Авив) и в реванша след седмица трябва да спечели или да постигне още по-резултатно реми срещу израелците, чийто треньор е изгоненият от “Левски” сърбин Славиша Йоканович. Освен на лекуващия се от година и половина български защитник в ответния мач “Базел” няма да разчита и на новия си нападател Марек Янко. Австрийският голаджия се контузи още в 10-ата минута и бе сменен. “Макаби” откри чрез Еран Захави и стигна до 2:2 с негово изравнително попадение в 6-ата минута на добавеното време, когато “Базел” изпусна победата.

Още по-слаба е надеждата за влизане в групите на Венцислав Христов, останал резерва при домакинската загуба на албанския “Скендербег” от “Динамо” (Загреб) с 1:2. И тук мачът бе решен в добавеното време - Йосип Пиварич донесе успеха на гостите 3 минути след изтичането на 90-ата.

Миналия сезон “Монако” с Димитър Бербатов стигна до четвъртфинал в Шампионска лига, а сега едва ли ще влезе в групите. Загубата с 1:3 при гостуването на “Валенсия” прави трудна задачата на тима от княжеството, чийто вицепрезидент Вадим Василиев побесня от съдийските отсъждания. Руснакът скочи срещу неотсъдена дузпа и бездействието на петия рефер, който бе близо до ситуацията. “Какъв е смисълът да се увеличава броят на съдиите, когато те не виждат какво се случва - недоволстваше Василиев. - По-добре да се използват видеокадри, повторения или ястребово око за решаване на спорните положения. Залогът в тези мачове е твърде висок, за да се допускат елементарни грешки.”

“Селтик” изпусна комфортна преднина от 2:0 още в 10-ата минута срещу гостуващия “Малмьо” и победи с 3:2. Бившият играч на шотландския клуб Йо Инге Бергет спаси шведите от категорична загуба с двата си гола, втория - в 5-ата минута на добавеното време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят