Убиец разкрит по кръв под ноктите

Делото за убийството на 77-годишния Васил Атанасов, който без малко да бъде погребан като починал от естествена смърт, започна днес в Шуменския окръжен съд. На подсъдимата скамейка бе 59-годишният приятел на жертвата Иван Радев.

Случаят е от юни 2011 г. Васил е бил убит с три удара от нож в гърдите, но личният му лекар не видял раните. Те били открити от хора, които започнали да преобличат мъртвеца за погребението. Междувременно вече бил издаден смъртен акт, че пенсионерът е починал от инфаркт.

Най-важното доказателство на прокуратурата срещу Иван Радев е ДНК анализ на кръв, открита под ноктите му. Оказала се, че тя е на убития, а пред разследването мъжът твърдял, че не е виждал бай Васил от март-април 2011 г.

Според обвинителния акт Иван гостувал на 10 юни в апартамента на приятеля си. Двамата се скарали и Васил бил повален на земята и прободен с нож. Извършителят пъхнал оръжието си в печка за дърва. Подпалил вестници, но те угаснали и ножът бил намерен от криминалистите. Заседанията на съда продължават през септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право