Цветанов: Ние не делим общините на големи и малки, на ваши и наши

8 млн лв. е таванът, който може да бъде използван от политическите партии. ГЕРБ е единствена политическа сила, която ще използва национална кампания, каза Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб пред БНТ.

Под национална кампания имаме предвид да приложим модел за развитие на общините. Ние не делм общините на големи и малки и на ваши и наши, заяви председателят на ГЕРБ.

ГЕРБ ще регистрира над 5000 общински съветника, на 500 общински кмета, 265 кметове на общини, около 9000 човек ще бъдат регистрирани пряко повреме на изборите, коментира Цветанов.

"Предизборните клипове струват много пари, а с 4 млн лв ние имаме ангажимент да платим на нашите структури, но искаме да избегнем зависимостта, в която нашите структури може да изпаднат. Имам предвид даренията, затова смятам че френският модел за субсидиране на партиите, точно това е възможност за избягване от зависимостите."

Партия ГЕРБ е единствената партия, която има реален политически живот, заяви още Цветанов.

Прогнозата на ГЕРБ е над 100 общини, над1700 общински съветника, около 100 кмета, над 16 областни центрове

Цветанов увери, че гласовете ще дойдат от сериозната работа, която свършиха колегите през последните 4 години.

На първо място държим нашата подкрепа да бъде от гражданите, без да прекрачваме границата на възможността, каза Цветанов. Ръководството на партията се съобразява винаги с общинските структури, защото те са хората, които биват оценявани от обществеността. Разбира се възможно е да правим кадрови промени, ако имаме лоши резултатии, добави Цветанов.

ГЕРБ ще бъде първата партия, която ще се регистрира на 25-ти. Това показва организационната дейност на партията, постояноството и силния екип, защото доста партии не знаят точно как да участват в кампанията и очакваме тяхните избиратели да се ориентират към нас, коментира Цветанов.

Политическа партия ГЕРБ носи политическата отговорност за действията или бездействията - например Видин - ние загубихме общината, защото тогаващният кмет доведе ситуацията до финансова нестабилност. Това значи, че ние поемаме последиците от действията на нашите общински представители.

Относно смъртта по пътищата, Цветанов заяви, че към настоящия момент законите са достатъчно, важно е да се поеме контрол и камерите да бъдат експлоатирани. Те да засичат скоростта, но и тази преди шофьорът да види камерата, т.е дали е намалил скоростта и каква е била тя преди водачът да е видял камерата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини