Загреб отговори на сръбските заплахи с бежанци срещу България

Хърватският министър на вътрешните работи Ранко Остойич официално реагира на сръбските заплахи отправени от външния министър Ивица Дачич, че страната ще пренасочва бежанците към България и Хърватия, предаде БГНЕС.

"На първо място трябва да кажа, че изявлението на Дачич въобще не е на място. Това означава, че Сърбия няма да положи никакви грижи за бежанците. Освен това изявлението му, че след изграждането на стената от Унгария кои биха били пътищата на бежанците, това не е декларация за пренасочване на бежанците към Хърватия, България или другаде. Те не могат да го направят, защото съгласно международните споразумения всяко едно лице, което ще бъде пренасочвано към Хърватия, съгласно споразуменията за реадмисия ние ще го връщаме обратно в Сърбия", каза Остойич пред портала индекс.

Според него хърватските власти успяват да контролират границата. Министърът обаче уточнява, че Хърватия не е крайната дестинация за нелегалните имигранти. През изминалата година в страната са влезли 1450 имигранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят