Мамят с горивата при 8 от 3250 проверени колонки

При 8 от всички 3250 проверени средства за измерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството. Това каза по БНТ зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева.

Проверяващите регистрирали и завишени количества на сяра в горивата. Окончателните резултати от масираната проверка на Агенцията по метрология и технически надзор по бензиностанциите се очаква да излязат следващата седмица. Проверката беше инициирана от премиера Бойко Борисов заради са нарушенията, които бяха установени в контрола по бензиностанциите у нас и лошо качество на част от предлаганите горива. Заради възможностите за манипулиране на измервателните системи по бензиностанциите премиерът възложи още до утре да бъдат препломбирани всички колонки у нас. Визиева заяви, че следващата седмица ще бъде предложена нова структура на Държавната агенция по метрология и технически надзор.

Очаква се днес Комисията за защита на конкуренцията да предостави на премиера междинен доклад от секторния анализ дали има картел за цените на горивата.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес