Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Дунава падна до 18 см край Русе

Нивото на Дунава край Русе закова на 18 см. До 2 дни водните стоежи ще се покачат леко до 20 /+2/ см спрямо условната кота 0, съобщиха от АППД. При Оряхово са измерени 22 /+4/ см. Прогнозите са ситуацията постепенно да се нормализира след започналите валежи в Горен Дунав.

Пет критични участъка в района на остров Белене затрудняват корабоплаването. Всички корабособственици са предупредени за опасните плитчини и стеснения фарватер /плавателен път/. Те трябва да се изчакват и претоварват секциите, като провлачват по 1-2 секции в конвоите. Праговете не застрашават пасажерските кораби, които газят до 1,70 м.

При ниски води в общия българо-румънски участък по Дунава се появяват общо 33 проблемни места от устието на река Тимок до Силистра, включително около островите Милка, Вардим, Батин, Косуй, Попина и Тутракан.

Реката не може да пресъхне, защото първо би трябвало да пресъхнат притоците й, обясниха хидролози. Нивото има определена кота спрямо Черно море. За Русе тя е 11,99 м. И когато се каже, че нивото е 32 см, те са над тази нула. Общата кота на водната повърхност в българския участък е 12,59 м.

До края на новия програмен период /2014-2020 г./ България и Румъния ще подновят съвместен проект, с който трябва да се подобри навигацията по Дунава. Той включва най-тежките участъци, включително и в Долен Дунав до Браила. Двете страни са задължени да поддържат корабоплаването по чл. 4 от Белградската конвенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете