Адвокатът на шофьора-убиец от Лесидрен не се яви в съда, назначиха служебен защитник

Апелативният съд във Велико Търново в петък сутринта назначи служебен защитник на Филип Михайлов, който причини смъртта на две деца при автогонка край Лесидрен. Делото бе насрочено за 10 часа по жалба на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение. Заседанието обаче бе отсрочено за ранния следобяд, защото адвокатът на Михайлов не се яви в залата.

Наложи се съдебен служител да търси защитника Владимир Маринов по телефона. При разговор с него той заявил, че няма да присъства на делото във Велико Търново заради служебни ангажименти по същото време в Районния съд в Троян. Съдебният състав реши да бъде назначен служебен адвокат от Велико Търново, който да се запознае с материалите по делото.

Шофьорът, по чиято вина загинаха две деца край Лесидрен, е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Тя му е наложена от Окръжния съд в Ловеч. Той обаче я обжалва на по-горна инстанция с искането да бъде променена в по-лека - "домашен арест".
Филип Михайлов е обвиняем за смъртта на 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, както и за причиняване на телесна повреда на 15-годишната Петя Божкова. При кървавият инцидент на 11 август, 28-годишният водач прегазил децата с лек автомобил "Ауди" при нерегламентирано състезание с друг лек автомобил "БМВ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони