Младежи спрeтнаха масов бой на празник в родопско село

Двама младежи са в болница след масов бой в родопското село Давидково.

Мелето станало около 1.30 часа през нощта по време на празниците в селото. Младежите през деня се заяждали с приходящи от каравана за понички и пуканки на мегдана в селото. Вечерта почерпени те се върнали да се заяждат, обясниха запознати.

Туристическата каравана е на семейство роми от Хасковско. Те дошли за празника да въртят търговия. През нощта младежите отишли да ги тормозят под предлог, че искат понички. Станало меле, в което са участвали 7-8 души от двете страни.

За груба хулиганска проява е започнато бързо производство срещу трима младежи, които предизвикали и участвали в побоя, като нанесли материални щети и на караваната. Грози ги до две години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Двама от тях са 18-годишни - единият от Пловдив, другият - от Давидково, третият е 22-годишен младеж от Пловдив. Те са предизвикали леки телесни повреди на двама мъже от караваната - 46-годишен и 16-годишен, съобщиха от полицията. След мелето двама от нападателите са настанени в болницата в Смолян, но също са без сериозни травми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони