Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Сезираха Европейския съд в Страсбург заради съборените в “Максуда” къщи

Европейският съд по правата на човека в Страсбург е сезиран за разрушаването на незаконни постройки във варненския квартал „Максуда”. Това съобщи за Фокус адвокат Даниела Михайлова от организацията „Равни възможности”.

Адвокат Михайлова уточни, че това е станало в следствие на колективна жалба на девет семейства от квартала, чиито постройки са съборени. Тя не можа да обясни дали това е станало директно от представители на семействата или чрез посредник, но призна, че познава от 2010 година част от жалбоподателите, голяма част от които са неграмотни и нямат никаква възможност само да задвижат юридическата процедура без посредник. От организацията „Равни възможности” са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в „Максуда”.

Това е направено на 19 август, обяви адвокат Михайлова. Според нея администрацията във Варна и в район „Младост” не е дала информация по отношение на датата, на която смята да извърши събарянето на къщите в „Максуда”, включително и на засегнатите хора. Михайлова допълни, че съдът в Страсбург е изпратил два въпроса до българското правителство, на който трябва да се отговори днес до 16.00 часа. Ако съдът не бъде удовлетворен от отговора, може да забрани последващо събаряне на незаконни сгради, с което България задължително трябва да се съобрази.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете