Анджелина Джоли: Sex символ на мира

Анджелина Джоли е най-значимата културна икона от началото на XXI век с огромно влияние в сферата на развлекателната индустрия и света на хуманитарните акции и благотворителността. Тя играе, пише, продуцира, режисира, дарява, спасява и осиновява. Джоли е глобален символ на успеха и смелостта, на прехода от холивудска секс атракция до сериозен човек с истински принос в обществото.

Преди малко повече от два месеца Анджелина Джоли навърши 40 години и медиите се напълниха с ретроспективни материали и галерии с нейни снимки. Беше време да се направи равносметка за шеметната кариера и личен живот на може би най-известната жена на планетата днес. Джоли е едновременно една от най-красивите и най-влиятелните дами на планетата според всевъзможни класации на всякакви медии - от несериозни шоубиз издания до институции като “Форбс” и “Тайм”.

Но Анджелина Джоли няма време за почивка и равносметка. Киното, семейството и Африка не могат да чакат. Тя е по-заета отвсякога и от известно време се е потопила в най-голямата си страст - режисирането. След успеха на историческата драма “Несломим”, за която Джоли дори беше номинирана за “Оскар”, тя вече е готова с новия си филм, озаглавен By The Sea. Във филма тя играе заедно със своя трети съпруг - мегазвездата Брад Пит, с когото отглеждат шест деца, три от които са осиновени. Огромното семейство на Пит, Анджелина и сладурите Мадокс Чиван Джоли-Пит, Пакс Тиен Джоли-Пит, Захара Марли Джоли-Пит, Шайло Новел Джоли-Пит, Нокс Леон Джоли-Пит, Вивиан Маршелин Джоли-Пит, шеговито е наричано в медиите “Бранджелина”.

Джоли е родена в семейството на прочутия актьор Джон Войт, с когото от десетилетия има турбулентни отношения, а преди 12 години официално се отказва от неговото презиме. Тийнейджърските й години преминават бурно, изпълнени със секс експерименти, наркотици и депресивни състояния. Тя влиза в киното рано и бързо се превръща в голяма звезда, а на 25 получава “Оскар” за поддържаща роля във филма “Луди години”. За един дълъг период от време в началото на новия век тя се подвизава като екшън звезда и секс символ №1 на планетата. Всички искат парче от Джоли - мъжете желаят да са с нея, а жените - да приличат на нея. Постепенно тя премества фокуса към благотворителност и след няколко години на усилена хуманитарна работа става специален посланик на ООН по бежанските въпроси през 2012-а.

На 14 май 2013 г. The New York Times публикува статия от Джоли, в която тя обявява, че се е подложила на превантивна двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези - б.р). Актрисата е взела това решение, след като разбрала, че има 87% генетично предразположение към рак на гърдата. Скоро след отстраняването на гърдите Джоли заявява намерението си да отстрани и яйчниците си с цел да намали рисковете от развитие на рак. На 24 март 2015 г. Анджелина Джоли разказва отново пред The New York Times, че вече се е подложила на операция по отстраняване на яйчниците и повече няма да може да ражда.

Семейството на Джоли е достатъчно голямо, а мащабните проекти, с които се занимава, са прекалено много. Тя е холивудската звезда с най-голям и дълготраен ангажимент за борба с бедността в Африка и за улесняване на достъпа до образование за децата от Черния континент.

Тази зима предстои на българската публика да гледа Джоли и Пит на голям екран в ретро драмата By The Sea, която отсега се спряга и като фаворит за наградите “Оскар”.

Ще продуцира анимационен филм за Афганистан

Най-новият проект на Анджелина Джоли е сериозният анимационен филм The Breadwinner, който ще отведе зрителите в Афганистан по време на бруталното управление на талибаните. Сюжетът разказва за 11-годишното афганистанско момиче Парвана, което е принудено да се представя за момче.

“Милиони млади момичета като Парвана помагат на семействата си, за да оцелеят в трудните условия. Тази история трябва да напомни за тях”, разказа Анджелина Джоли за филма, който трябва да излезе през 2017 година.


ЗА НЕЯ

Хората забравят колко е талантлива покрай красотата е

Тя е толкова красива и популярна, лицето й краси толкова много корици на списания, че хората много често забравят колко класна актриса е всъщност. Анджелина притежава изключителен талант, тя е смела и находчива. Работил съм с много актриси в моята кариера, но мисля, че нито една от тях не притежаваше професионалната етика и подготовката на Анджелина.

КЛИНТ ИСТУУД, РЕЖИСЬОР НА ФИЛМА С ДЖОЛИ “ПОДМЯНАТА”


Не искам да съм като нея. И не мога

Наистина не бих искала да бъда като Анджелина Джоли. Не че тя не е най-талантливата, красива, успешна, невероятна, достойна за уважение и възхищение жена на планетата, която прави толкова добрини за света. Но не мога да си представя какво е да си звезда от нейния калибър. Тя е прекалено известна и обожавана. Аз не бих искала да бъда такава. А и не мога.

КРИСТЕН СТЮАРТ, АКТРИСА


Изключителен пример за хуманизъм

Анджелина е невероятен човек, всеотдаен професионалист и една от най-талантливите актриси на нашето време. Истинско удоволствие е да я гледам как играе, как се превъплъщава в различни образи и прескача през жанровете - от екшън приключение до сериозна драма. Тя успява да съчетае успешната си актьорска кариера с ценна хуманитарна работа, свързана с най-нуждаещите се хора в света.

МЕРИЛ СТРИЙП, АКТРИСА И НОСИТЕЛКА НА ТРИ НАГРАДИ “ОСКАР”


Тя прави страхотни филми

Режисьорският опит на Джоли “Несломим” е красиво произведение на седмото изкуство, тя е свършила страхотна работа. Мисля, че е време хората да оставят в миналото клюките и спекулациите за нашата предполагаема вражда. Това са жалки глупости. Нека се наслаждават на прекрасната работа, която Анджелина вече върши зад камерата и в най-горещите точки на света.

ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН, АКТРИСА, БИВША СЪПРУГА НА БРАД ПИТ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи