Григор след драматична загуба от Мъри в Синсинати: Пропуснах прекалено много шансове

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна драматично в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати.

Димитров пропусна мачбол в третия сет и загуби от номер 2 в света Анди Мъри (Великобритания) с 6:4, 6:7(3), 5:7 след 2:58 часа игра.

Българинът пропиля аванс от два пробива при 4:1 във втория сет и преднина от 5:2 гейма в третия сет, но в крайна сметка допусна обрат и беше елиминиран.

"Мога да кажа, че съм доволен от начина, по който играх. Имах твърде много възможности. Когато имаш толкова шансове и не се възползваш, не можеш да очакваш много. Това беше основното. Всичко останало беше наред. Физически тялото ми издържа три часа, така че очаквам добри неща занапред", коментира Димитров, който пропусна мачбол в десетия гейм на третия сет при сервис на съперника.

Анди Мъри не скри задоволството си от реализирания обрат. "Ако искаш да печелиш големи турнири, трябва да преминаваш успешно през трудните ситуации. През миналата година не успявах да се справя добре при подобни условия. Загубих много мачове от печеливша позиция. През този сезон успях да обърна нещата, което е много положително", заяви шотландецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт