МВР уточнява: Катастрофата със загинали в Сталийска махала не е заради гонка

Тежката катастрофа с двама загинали млади мъже в ломското село Сталийска махала не е станала при гонка. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на ОДМВР – Монтана.

Сигналът за инцидента е получен в 7.50 тази сутрин в районното управление на МВР в град Лом. Катастрофата е станала на улица „Първа” в село Сталийска махала с участието на лек автомобил „Фолксваген Голф” с монтанска регистрация. Водачът е на 21 години от същото село. Движил се е към Лом с несъобразена с пътните и атмосферни условия скорости при навлизане в десен завой, на мокър участък е изгубил контрол. Излязъл е в ляво, извън пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. На място са починали двама пътници от автомобила. Единият е седял на предната дясна седалка и е на 22 години от същото село. Вторият починал се е возил на задната седалка. Той е на 33 години от град Лом. Водачът е с телесни наранявания и е настанен в болница. Ще му бъде взета кръвна проба, за да се провери дали е употребил алкохол. Извършен е оглед на местопроизшествието и работата по случая продължава в полицията в град Лом.

Във връзка с тиражираната информация от повечето медии, че инцидентът е станал по време на автомобилна гонка, от пресцентъра на областната дирекция, отбелязаха, че возещите се в автомобила са пили кафе преди катастрофата, след което са тръгнали на работа, а гонките по принцип не се организират рано сутрин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини