Миньорите от “Марица-изток” излязоха на протест

Полицията във Враца издирва 64-годишен мъж

Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Чайковски е насилен да изпие чаша с отрова Платонична връзка с аристократка позволява на композитора да живее охолно

20 хил. лв. откраднаха от каса на хотел в Сапарева баня

Учителка постави световен рекорд за правене на глинени купички

Изправят на съд двама извършители на данъчно престъпление Щетите за държавната хазна са за близо половин милион лева

Тръгва нова процедура за избор на шеф на СГС

Изпращат пенсиите след 8-ми май

Предупредиха евреите в Германия да не ходят с кипа

Пожар изпепели гаражи и офис на ДПС в родното село на Карадайъ

Вижте някои от обясненията за фантастичната форма на Кейт след раждането

Екоминистерството: Спазвайте противопожарните правила в защитените територии

Апелативният съд в Търново гледал за година 88 дела за предсрочно освобождаване на затворници Пандисчия мотивирал иска си за свобода с Удостоверение от курс за умение за мислене

Набират хора за работа в туристическия сектор в Германия и Австрия

През септември и октомври във Варна, Пловдив, София и Бургас предстои провеждането на събеседвания, организирани от Агенция по заетостта, за работа в туристическия сектор в Германия и Австрия през зимния период, съобщи Moreto.net.

Всички желаещи, които отговарят на условията, ще имат възможност да кандидатстват за над 230 работни места в сферта на хотелиерството и ресторантьорството в Германия и Австрия. Кампанията е част от вече превърналите се в традиция в края на летния туристически сезон „Европейски дни на труда“. За осма поредна година „Агенцията по заетостта“, като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)”, предлага тази възможност за работа през зимния туристически сезон.

Обявените свободни работни места в Австрия са за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. Освен атрактивно заплащане, работодателите предлагат безплатно настаняване и храна в периода на заетост.Германия също търси квалифициран персонал в сферата на туризма – готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене като възможностите не се изчерпват с публикуваните оферти. Голяма част от обявените места са за 40-часова работна седмица. Според част от обявите възнаграждението на келнер би могло да бъде до 1800 евро, готвач-до 2000 евро, рецепционист-до 1500 лева.

Препоръчително е кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на националния EURES сайт http://eures.bg в рубриките „Работни места” и „Новини”. От всички кандидати се изисква да владеят немски език. Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на интервю в избрания от тях град в България. Интервюто протича на немски език.

На тазгодишните „Европейски дни на труда” търсещите работа ще имат възможността лично да се срещнат с представители от Австрия и Германия, които предлагат атрактивни оферти за работа и ще проведат интервюта с тях.

За работа в туристическия сектор на Германия:

29 септември – гр. Варна

1 октомври – гр. Пловдив

2 октомври – гр. София

За работа в туристическия сектор на Австрия: 6 и 7 октомври – гр. Бургас.

Повече информация за часа и мястото на събитията ще бъде предоставена на следващ етап, информират от Агенцията по заетостта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.