„Борусия“ оцеля от 0:3, спечели с 4:3

Какъв мач! Почти безизвестният норвежки „Од“ поведе с 3:0 на „Борусия“ (Дортмунд) за Лига Европа до 22-рата минута. Накрая загуби с 3:4. Подобна драма футболът отдавна не бе виждал. В 13-ата секунда гол вкара световният рекордьор Йоне Самуелсон. Едва 172 сантиметра висок той заби с глава. Какъв му е рекордът? През 2011-а Самуелсон отбеляза също с глава от 58,13 метра срещу „Тромсьо“. С други думи - зад центъра, когато вратарят на съперника бе тръгнал в атака в последната минута.

„Имах чувството, че сме главни герои в кошмар на ужасите“, каза Матс Хумелс, защитник на „Борусия“ и световен шампион с Германия. От началото на сезона под ръководството на Томас Тухел тимът от Дортмунд има 5 победи от 5 мача и за първи път пусна гол. Ден след мача „Борусия“ обяви чиста печалба от 5,5 милиона евро за миналата година, която бе сред най-слабите за клуба през новия век.

В деня на обратите „Атлетик“ (Билбао), повелителят на „Барселона“, катастрофира срещу словашкия „Жилина“. Новият носител на суперкупата на Испания поведе с 2:0 и падна с 3:2. По същия сценарий холандският „Алкмаар“ загуби пак с 2:3 гостуването си на румънския „Астра“.

Единственият българин в този кръг на Лига Европа - Благой Георгиев, игра цял мач за „Рубин“. Но тимът от Казан стигна само до 1:1 с човек повече срещу „Работнички“. В предишния кръг македонците отстраниха „Трабзонспор“.

„Милсами“, екзекуторът на „Лудогорец“, направи престижно 1:1 у дома със „Сент Етиен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят