Избиха и животните на баба Дора

„Левски“ има нов треньор

Георги Свиленски: БСП иска нов модел на развитие- алтернатива на прехода и системата

Митове и чудовища от пясък в Бургас 22-ма майстори изваяха уникалните скулптури

МОН: 4951 ученици желаят да се явят на матура по български език и литература

Британски съд освободи под гаранция турски бизнесмен, заподозрян за връзки с ФЕТО

Горещините в Япония са взели най-малко 15 жертви Хиляди души са приети в болница

Доминик Рааб: Можем да постигнем сделка с ЕС до октомври

Тежкотоварен автомобил се е обърнал на АМ „Хемус“ край Нови пазар Няма пострадали

Мощна пясъчна буря промени повърхността на Марс

Отмъкнаха 100 000 лева от банков клон в Несебър

Туристи изкачиха Ком за 168 годишнината на Иван Вазов

Цветан Цветанов в Казанлък: БСП национализацията ли ще връщат?

Изчезналата полякиня се обесила на дърво

10-годишно българче ранено при мафиотска стрелба в Калабрия Детето било ранено в корема, но не е с опасност за живота

Шефът на НДК Мирослав Боршош откри провокативна фотоизложба на фестивала Любовта е лудост

“Не кого обичаме, а дали обичаме ни прави различни. Всичко останало са пред-разсъдъци”, каза директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош, който откри най-новия проект на фотографа Темелко Темелков, озаглавен “Двойки”, съобшиха от пресцентъра на НДК. Изложбата предшества официалното откриване на фестивала “Любовта е лудост” тази вечер във Фестивален и конгресен център – Варна.

С проекта “Двойки” Темелко Темелков ни показва общата енергия на хора, кои-то се чувстват добре заедно. Фотографът посочва комплексите на обществото по отношение на любовта и (не)приемането на другите. Той откровено пита публиката какво смущаващо има в снимката на двама влюбени.

“Твърде много говорим за любовта и твърде рядко си позволяваме да я изживеем без предразсъдъци”, каза Темелко Темелков. Той благодари на НДК и на Фести-валния комплекс във Варна за възможността да представи първата част от този свой проект и обеща да включи в него още фотографии.

Воден от любопитството да види отблизо известните гей двойки (мъже и жени), фотографът прави серия от портрети, с които доказва, че любовта няма лимит, че независимо от изградените стереотипи в обществото – тя е красива между Вили и Маури, Жасмин и Катрин, Николай и Йордан, Дина и Реа, Галя и Зара…
На снимките виждаме хора, които изпитват чувства един към друг, лица, които показват емоции. Снимани в обичайна ежедневна среда, двойките за първи път елегантно признават отношенията си.

Проектът “Двойки” се показва за първи път във Варна на фестивала “Любовта е лудост”, а през ноември ще бъде представен и в НДК. Тогава се очаква още двойки да се включат в проекта на Темелков.

ПОВЕЧЕ ЗА ТЕМЕЛКО ТЕМЕЛКОВ

Темелко Темелков е български фотограф, известен не само със снимките си за модни списания и реклами, но и със сериите портрети на популярни личности. Той е автор на рекламни и музикални клипове, а също оператор и режисьор на филми. Тази година на «Салон на изкуствата» в НДК Темелков показа NEWSIGHT – всички страни на личността.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.