Мъж, жена и дете пострадаха при катастрофа в Търново

Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт, спаси трима болни с органите си Това е втора донорска ситуация тази година в областната болница във Велико Търново

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Сергей Станишев за резолюцията на ЕП: България има нов инструмент за натиск за Шенген

Ето как българските евродепутати коментираха ужаса в Страсбург

Защо не трябва да се пита „Колежке, може ли за минутка-две“?

Инж. Светослав Глосов, АПИ: Мантинелата край Своге издържа на скорост 140 км/ч

Фалшива бомбена заплаха евакуира централата на Фейсбук

Йордан Арабаджиев, Съюз на превозвачите: Пакет „Мобилност“ е удар срещу икономиката ни, топката е в Европарламента

Министър Танева откри нова пречиствателна станция, обяви още европари за селските райони

През първата половина на следващата година планираме да отворим прием по общинските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на канализационна система и модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води в село Пирне, Община Айтос. Тя бе категорична, че процентът на изпълнение на ПРСР 2007-2013 г. зависи най-вече от работата на общините и допълни, че в момента в процес на изпълнение са договори с общини на стойност над 1,2 млрд. лв. Министър Танева припомни, че срокът за приключване на проектите е 15 септември, а до 15 октомври ще се приемат документите. 

„Община Айтос е сред първенците и е приключила всички проекти в срок. Надявам се по-голямата част от общините също да успеят, за да могат жителите да се възползват от инвестициите по Програмата. Едно от най-големите предизвикателства, което стои пред нас като администрация и управляващ орган на ПРСР, това са общинските проекти. Те трябва да се изпълнят и довършат, за да може България да се възползва от Програмата и чрез нея да се подобрят условията на живот“, каза още Десислава Танева. Министърът на земеделието заяви, че Община Айтос вече има готови проектни предложения, с които да кандидатства през новия програмен период. 

Двата проекта – „Изграждане на канализационна система в с. Пирне-община Айтос“ и „Изграждане на модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води – с.Пирне, Община Айтос“ са реализирани по мярка 321„Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР 2007-2013 г. и са на обща стойност 2 276 336 лв. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.