Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Доналд Тръмп: Изборите през 2016 г. не са повлияни от руснаците

Отбелязваме 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

МВнР осъди провеждането на Луковмарш

Министър Танева откри нова пречиствателна станция, обяви още европари за селските райони

През първата половина на следващата година планираме да отворим прием по общинските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на канализационна система и модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води в село Пирне, Община Айтос. Тя бе категорична, че процентът на изпълнение на ПРСР 2007-2013 г. зависи най-вече от работата на общините и допълни, че в момента в процес на изпълнение са договори с общини на стойност над 1,2 млрд. лв. Министър Танева припомни, че срокът за приключване на проектите е 15 септември, а до 15 октомври ще се приемат документите. 

„Община Айтос е сред първенците и е приключила всички проекти в срок. Надявам се по-голямата част от общините също да успеят, за да могат жителите да се възползват от инвестициите по Програмата. Едно от най-големите предизвикателства, което стои пред нас като администрация и управляващ орган на ПРСР, това са общинските проекти. Те трябва да се изпълнят и довършат, за да може България да се възползва от Програмата и чрез нея да се подобрят условията на живот“, каза още Десислава Танева. Министърът на земеделието заяви, че Община Айтос вече има готови проектни предложения, с които да кандидатства през новия програмен период. 

Двата проекта – „Изграждане на канализационна система в с. Пирне-община Айтос“ и „Изграждане на модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води – с.Пирне, Община Айтос“ са реализирани по мярка 321„Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР 2007-2013 г. и са на обща стойност 2 276 336 лв. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.