Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Софтуерът на 112 блокирал за няколко дни

Софтуерът на единния телефон за спешни повиквания 112 от няколко дни отказал да работи, но вчера следобед проблемът е бил решен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Въпреки нередностите операторите не са спирали да приемат сигнали, съобщи по-рано министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя подчерта, че фирмата, която отговаря за поддръжката, работи денонощно за отстраняване на проблема. “Надявам се много скоро да го решим”, допълни тя. Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов обясни: “Всички сигнали продължават да се приемат по вариант, наречен “Б” – авариен”.

Според запознати проблемът значително бавел работата на операторите от телефон 112, тъй като те прехвърляли ръчно получените повиквания към Спешна помощ, пожарната, полицията и т.н. От националната система отказаха коментар.
Вчера в интернет имаше оплаквания, че по време на бурята в четвъртък вечерта в Пловдив тел. 112 давал само свободно и никой не вдигал. Не стана ясно дали липсата на връзка е била заради блокирали клетки на мобилните оператори, или заради софтуерния проблем.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете