Софтуерът на 112 блокирал за няколко дни

Софтуерът на единния телефон за спешни повиквания 112 от няколко дни отказал да работи, но вчера следобед проблемът е бил решен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Въпреки нередностите операторите не са спирали да приемат сигнали, съобщи по-рано министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя подчерта, че фирмата, която отговаря за поддръжката, работи денонощно за отстраняване на проблема. “Надявам се много скоро да го решим”, допълни тя. Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов обясни: “Всички сигнали продължават да се приемат по вариант, наречен “Б” - авариен”.

Според запознати проблемът значително бавел работата на операторите от телефон 112, тъй като те прехвърляли ръчно получените повиквания към Спешна помощ, пожарната, полицията и т.н. От националната система отказаха коментар.
Вчера в интернет имаше оплаквания, че по време на бурята в четвъртък вечерта в Пловдив тел. 112 давал само свободно и никой не вдигал. Не стана ясно дали липсата на връзка е била заради блокирали клетки на мобилните оператори, или заради софтуерния проблем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право