Творческа работилница в музея "Петя Дубарова"

Литературна творческа работилница се провежда в къщата- музей "Петя Дубарова". В нея участват всички наградени млади творци на последния конкурс в памет на рано напусналата ни гениална млада поетеса. В двора на родната къща на Петя Дубарова се събраха известните Алек Попов, Кристин Димитрова, Владимир Трендафилов, Йордан Ефтимов, Иван Сухиванов, Елка Стоянова, които ще предат своя опит на младите поети и писатели.

"Уоркшопът е по повод 20 годишнината от създаването на къщата-музей "Петя Дубарова" и ще продължи до 23 август", обяви заместник кметицата по образование и култура в община Бургас Йорданка Ананиева.

Елица Дубарова, сестра на Петя Дубарова и уредник на къщата-музей, разкри и изненадата: Регионална библиотека "Пейо Яворов" е предоставила един от скъпите си експонати - портрет на Петя Дубарова, създаден от Милка Пейкова, който ще е част от фондовата експозиция в къщата-музей до края на годината. "Това най-хубавият портрет на Петя. Смятам, че стои чудесно тук", каза Елица Дубарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура