Високопоставени емисари на Сеул и Пхенян преговарят

Високопоставени представители на на КНДР и Южна Корея са започнали преговори за понижаване на напрежението, предаде YTN. Срещата е започнала в демилитаризираната зона.

От южнокорейска страна в преговорите участват секретарят на президента на страната по сигурността Ким Гуан Чжин и министърът по националното обединение Хон Йон Пхе, а от страна на КНДР - шефът на Главното политическо управление на Корейската народна армия Хуан Бьон Со и завеждащият отдела по въпросите на обединението към ЦК на Трудовата партия на Корея Ким Ян Гон.

Преговорите преминават в закрит режим в демилитаризираната зона в пункта Пханмунджом - своеобразен парк, разделен от военно-демаркационна линия, но без бодлива тел и огради, предава РИА Новости. В него са разположени здания за контакти на представители на двете корейски държави, а разграничителните линия се охранява от войници от армиите на двете страни, ръцете на които са със стиснати юмруци.

Независимо от започналите преговори войските на КНДР и Република Корея са приведени във висша степен на бойна готовност. Хиляди жители около демаркационната линия са евакуирани в укрития и бункери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят