Утре преваляванията спират, температурите се покачват

Настъпва подобрение на времето. Още до сутринта преваляванията в страната ще спрат, а през деня облачността ще се разкъса и намалее, над много райони до слънчево. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за август. По-значителна ще се задържа все още над планините и Североизточна България, но вече ще е почти без валежи. Такава е прогнозата за времето, съобщи „Фокус”.

В Източна България ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°. И по Черноморието облачността ще намалее. Ще се задържи ветровито, с умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са около 22°-24°, с 1-2° по-ниски от морската вода. Вълнението ще се задържи 3-4 бала.

Настъпва подобрение на времето и в планините. Преди обяд ще има разкъсвания и намаления на облачността, в следобедните часове отново ще е с развитие главно на купеста облачност, но вече ще е почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще е предимно от североизток. Ще настъпи слабо повишение на температурите, на 1200 м.н.в. дневната температура ще достигне 16°-17°, на 2000 около 10°-12°.

След хладното и с валежи време през изминалите дни, през новата седмица ще се установи предимно слънчево и сухо време. Сутрините ще са хладни, но през деня ще се затопля и максималните температури в сряда ще са предимно между 27° и 32°. След пладне, главно над планинските райони, ще има купеста облачност, без валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето