Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас, който подаде оставка като премиер на Гърция, съобщават от правителствената информационна служба. Двамата са обсъдили актуалната ситуация в съседната ни страна, като премиерът Борисов е изразил надежда Гърция да постигне така необходимата й стабилност.

Българският министър-председател изрази своята благодарност за сътрудничеството и за постигнатото разбиране при отмяната на 26-процентния данък от страна на Гърция. По отношение на миграционния натиск, Борисов и Ципрас изразиха безпокойство и се обединиха около тезата, че България и Гърция трябва заедно да отстояват интереса си по този проблем пред Европейския съвет. Българският премиер напомни за тристранното споразумение за полицейско и митническо сътрудничество, подписано преди около два месеца в София между нашата страна, Гърция и Турция, което е добра основа за повече координация и съвместна работа.

Министър-председателят Бойко Борисов и Алексис Ципрас обсъдиха също така важността на газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане, като приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини