Китайка се омъжи за себе си в Горна Липница

Китайка се превърна в главен герой на странна церемония в павликенското село Горна Липница след като реши да се омъжи сама за себе си. Необичайният сватбен ритуал бе воден лично от кмета Юлко Палов. Управникът венча миналото и бъдещето на Съни Цян.

Нетипичната сватба бе част от шестото издание на АРТ резиденция „Старото учиище“, която всяка година събира творци от цял свят. Сред тях е и Съни Цян, на която й хрумнало да слее в едно миналото и бъдещето си в брачен съюз. Разказва, че се вдъхновила за това от темата на шестото издание на АРТ резиденция „Старото уилище“, която тази година е посветена на ритуалното изкуство.

„Чувствам се страхотно. Сякаш двете ми половини се женят. Мисля, че миналото и бъдещето винаги живеят с нас, винаги са в нас, просто зависи от това колко внимание отдаваме на миналото и съответно на нашите мечти, на нашите планове за бъдещето. Затова добре ще се съвместят!“, споделя душевните си усещания Съни Цян.

Тя подготвила свабата си сама. Изработила и всички детайли за брачната церемония - от роклята до украсата.

„Вдъхновение за модела на роклята от коприна получих от традиционната българска бродерия. Опитах се да направя едно лого, което да наподобя бродерията , а детайлите в черно и червено символизират миналото. Синьото е бъдещето. Декорирах тоалета с някои метални части“.

Юлко Палов пък заяви, че за първи път му се случва да венчае сам човек. „Ритуалът беше според закона. Като кмет имам такива пълномощия да скрепя един брак с подписа си.Издават се съответно свидетелства за сключване на граждански брак с моя подпис и с печата на кметството. В случая всичко е символично между Бъдещето и Миналото!“, коментира първенецът на Горна Липница.

На церемонията присъства и цялото село.

„Много е модернистично. Беше много впечатляващо и вълнуващо“, сподели Мария Палова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони