Хиляди имигранти влязоха в Македония

Стотици имигранти, главно сирийци, които искат да стигнат Западна Европа, влязоха в Южна Македония, където полицията не успя да удържи човешкия поток, предава журналист на АФП, цитиран от БГНЕС.

Имигрантите успяха да се прехвърлят през загражденията от бодлива тел въпреки заглушаващите гранати, изстреляни от македонските сили на реда.

Близо 2000 души бяха заклещени от четвъртък в граничната зона между гръцкото село Идомени и македонския град Гевгелия. Стотици други пристигнаха сутринта от гръцкото пристанище Солун. В района са разположени специални сили на македонската полиция в опит да преградят имигрантския поток.

Имигрантите, успели да преминат границата, са се насочили към жп гарата на Гевгелия, откъдето тръгват влакове за Табановце, Северна Македония, на границата със Сърбия.

В продължение на седмици Македония търпя масовия приток на своя територия на имигранти от Гърция. В четвъртък обаче правителството в Скопие въведе извънредно положение и изпрати в граничната зона специални сили на полицията и армията в опит да спре потока от хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят