Грозните патета на шоубизнеса


Звездите на шоубизнеса имат милиони фенове, които им се възхищават и искат да приличат на тях. Голяма част от популярните красавици обаче не крият, че в младежките си години се намирали дори за грозновати. Но както в приказката за грозното патенце след време красотата им разцъфнала и те се превърнали в красиви лебеди. Някои от най-привлекателните жени в света издават, че въпреки това и до днес имат комплекси относно визията си.


Жената, превърнала се в символ на вечната хубост - София Лорен, разкрива, че като девойка била в коренно противоположната позиция. Прякорът на бъдещия секс символ бил „клечката“ - заради прекалено слабите й ръце и крака. Поглеждайки я, един от познатите на семейството й дори със съжаление коментирал: „Колко жалко, че никога няма да стане красива като майка си“. Майката на София - неуспяла актриса, която била печелила конкурс за двойничка на Грета Гарбо, била на друго мнение и първа открила потенциала на дъщеря си. След пубертета, когато София разцъфтяла и се сдобила с по-женствени форми, тя започнала да я води на конкурси за красота, където я забелязал и откривателят й Карло Понти. Пробните снимки за роля в киното обаче се оказват пълен провал. От студиото били категорични, че София не е достатъчно красива и настоявали да коригира прекалено дългия си нос. Самата София обаче демонстрирала истинско звездно самочувствие, заявявайки, че няма да пипа нищо по себе си. Отказвайки да се подчини на наложените канони за хубост, София успява да създаде нови и налага на екран образа на самоуверена, дръзка и сексапилна жена с нетипична, но завладяваща красота.
Избираната многократно за най-красива жена в света - Анджелина Джоли, твърди, че като малка била убедена, че е по-скоро грозновата. Анджелина признава, че винаги се е възхищавала на жени с по-фини черти на лицето от нейните и съжалявала, че не е толкова красива. Емблематичните й устни, за каквито мечтае всяка втора жена, в детството й били повод за подигравки от страна на съучениците й. Децата я обиждали, че устата й е като на жаба и тя ходела почти винаги със забодена в земята глава, за да крие устните си. Акрисата от „Лара Крофт“ споделя, че този навик й е останал и досега и често й се налагало мислено да си повтаря да се изправи - особено когато е пред камерите. Съпругът й Брад Пит също наскоро призна, че му се наложило да прави много комплименти на красивата си съпруга и да й повтаря колко я обича, за да я измъкне от депресията, в която била изпаднала през изминалата година.


Една от най-сексапилните и привлекателни актриси - Ева Мендес, също страдала от подигравките на съучениците си. Децата я дразнели, че трябва да си измие лицето, защото се е изцапала с шоколад - визирайки голямата бенка на бузата й. Ева стоически понасяла присмеха им, защото била убедена, че след време нещата ще се обърнат в нейна полза. Наложило й се да чака близо 10 години, когато откриват специфичната й красота и получава първите си ангажименти като момиче във видеоклиповете на популярни изпълнители, един от които е Уил Смит. Следват и редица успешни филмови роли, като в „Тренировъчен ден“, „Бързи и яростни“ и „Хитч“, където отново е пред камерите заедно с Уил Смит. Именно прочутата й бенка, която била обект на подигравки, днес е сред причините Ева да бъде признат секс символ. Латинодивата не крие, че в началото се притеснявала и от пищните си форми, заради които избягвала да носи по-прилепнали дрехи и се тормозела с диети. Когато се научила, че няма смисъл да променя себе си, за да прилича на суперслабите манекенки и започнала да приема себе си такава, каквато е, тя разбрала, че увереността е по-важна от съвършенното тяло. Сексапилната Ева успя да омае и един от най-желаните холивудски ергени - Раян Гослинг. От края на миналата година двамата вече имат и дъщеричка - Есмералда, но това не ги спря да сложат край на връзката си и Ева отново търси своя Адам.
Дори най-скъпоплатеният супермодел в света - Жизел Бюндхен, не била уверена в своята привлекателност. Екслюбимата на Лео ди Каприо тренирала баскетбол и нямала никакви амбиции в модата, защото не се намирала за красавица. Когато я открил букер на известна агенция, тя приела единствено заради възможността да пътува и да спечели повече пари. Жизел си признава, че след един от първите си кастинги плакала с часове, защото уважавана фигура в модните среди й казала, че с нейният дълъг нос никога няма да се появи на корица на списание. Самата тя също не вярвала, че ще може да се конкурира със съвършените красавици около себе си и била на път да се откаже от моделството. Точно тогава, като в приказките, едни от най-популярните фотографи откриват характерната хубост на Жизел и скоро светът на модата се влюбва в нея. Тя става и една от малкото топмодели, появили се на корицата на списание Rolling Stone, което я презентира като „най-красивото момиче в света". Вече близо десетилетие съпругата на звездата в американския футбол - Том Брейди, е на върха сред моделите и въпреки че вече не дефилира, скоро няма намерение да отстъпва трона си. Жизел е запалена по книгите с позитивно мислене и издава, че според нея за да е успешен един човек, трябва на първо място да вярва в себе си и никога да не се предава.


Първият чернокож топмодел в света - Иман Абдулмаджид, която през юли навърши 60 години, но продължава да е все така привлекателна, признава, че никога не се е имала за красива. Покорителката на сърцето на Дейвид Бауи твърди, че като млада много често, когато се погледнела в огледалото, се намирала за грозна като Извънземното. Ниското й самочувствие станало причина и за това през 1977 година Иман да каже „да“ на баскетболиста Спенсър Хауърд. Тъмнокожата муза на световните дизайнери твърди, че се влюбила в него само защото й казал, че е красива. В младежките си години тя чувала такива думи за себе си толкова рядко, че те били достатъчни на спортиста да я омае. Бракът им, резултат от толкова прибързано решение, естествено, не просъществувал много дълго, но от връзката им манекенката се сдобила с дъщеря - Зулейка. Комплексите, че не е достатъчно привлекателна и е плоска като дъска, накарали Иман да си сложи и силиконови импланти в гърдите. С годините и благодарение на безусловната любов на Дейвид Бауи, с когото според думите й все още се обичат както в първия ден, Иман вече се усеща уверена в себе си. Днес тя е горда собственичка на козметична линия, носеща нейното име, и успешна бизнесдама.


Джанет Джаксън, която също е сред най-привлекателните тъмнокожи жени, като тийнейджърка се намирала за грозно пате. Джанет плачела почти винаги, като се погледнела в голямото огледало в хола, което отразявало всичките й несъвършенства. Малката сестра на краля на попа си признава, че не откривала нито едно нещо, което да харесва във външността си. Тя издава, че завиждала на сестра си Ла Тойя за хубавата й фигура и се самобичувала, че никога няма да е слаба като нея. Попзвездата не крие, че една от причините да има толкова занижена самооценка бил баща й Джоузеф Джаксън. Макар и Майкъл да отнасял най-големите обиди и натяквания от него, че е грозен, Джанет и останалите деца също често ставали жертва на гневните му изблици и обиди. Атрактивната певица, която през 90-те дори измести Мадона като най-добре печелеща изпълнителка, признава, че започнала да се харесва едва след 40 години. Тя издава, че когато обикнала себе си, се променили и отношенията й с мъжете. 49-годишната Джанет преди три години успя да спечели сърцето на един от най-богатите мъже в света - 39-годишния катарски милиардер Уисам ал-Мана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл