Дъждът спира, температурите се повишават

Днес все още в сутрешните часове ще има преваляванията, но те ще спрат, а през деня облачността ще се разкъса и намалее, над много райони до слънчево. По-значителна ще се задържи облачността, главно над Североизточна България, но вече ще е почти без валежи. В Източна България ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните, в повечето места ще бъдат между 22° и 27°, в София около 23°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието облачността ще намалее. Ще се задържи ветровито, с умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са около 22°-24°, с 2-3° по-ниски от морската вода. Вълнението ще се задържи 3-4 бала.

В планините преди обяд ще има разкъсвания и намаления на облачността, в следобедните часове отново ще се развива купеста облачност, но вече ще е почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще е предимно от североизток. Ще настъпи слабо повишение на температурите, на 1200 метра дневната температура ще достигне 16°-17°, на 2000 метра около 12°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август и през деня ще се задържи почти без промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини