"София диша" днес е на "Шишман", ще се кара лонгборд

На 23-и август фестивалът "София диша" ще предложи на посетителите включване и обучение по петанк, лонгборд и тенис на маса, както и среща с познатите от предишните три недели участници.

След 17.00 часа на затворената за автомобили улица „Цар Иван Шишман“ и в част от улица. „Ген. Йосиф. В. Гурко“ ще се кара лонгборд. Начинаещите ще могат да направят първи стъпки с Wildberries School, а напредналите ще покажат своите умения на Slide session. Най-добрите участници с лонгборд дъските ще получат специални награди.

Какво може да предизвика и вдъхнови „градските“ момичета да излязат сред природата и да започнат да живеят активно ще научим от Wildberries School – кауза, която се стреми да популяризира здравословния начин на живот включващ и практикуване на любими спортове. За трите години организаторите са успяли да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд, катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които взеха участие над 500 момичета. „Така помогнахме на много от тях да изпитат нещо ново и вълнуващо, да открият своето ново призвание и сродни души да го споделят. Ще продължаваме да правим това и се надяваме да можем да зарадваме още повече момичета! Изразът „караш като момиче” вече има друго значение, споделиха от Wildberries School.

От 16 до 20.30 часа, посетителите на фестивала „София Диша“ ще могат да играят тенис на маса пред 7-мо училище. Пред 133-то училище ще ни очакват майсторите в петанка – клуб Greenrebel, те ще учат и всички желаещи на този все по-бързо набиращ популярност в България градски спорт. Играта петанк е традиционна за Франция и означава “пие таке”, или събрани крака, играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.

Естествено музиката на живо е в програмата и тази неделя. От 16:00 ч. Субфактор ще бъдат разположени на улицата под тента с колони, грамофони и плейъри като Vitya, Anatolkin и двамата водещи на предаването ще са зад пулта, за да забавляват посетителите на фестивала.

Столична община въвежда следната временна организация на движението заради "София диша":

Престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства са забранени от 08.00 до 23.00 часа на ул. „Цар Шишман” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Аксаков”.

Влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи събитието, е забранено, както следва:
От 08.00 до 22.00 часа по:
– ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и ул. „6-ти септември”;
– ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Славянска” между ул. „6-ти септември” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Иван Вазов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Юрий Венелин” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

Предвидено е паркинговото пространство на пл. „Народно събрание”, ул. „Гурко”, (в отсечката между бул.”Васил Левски” и бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви”), Храм-паметник „Св. Александър Невски”, където непреместените автомобили с регистрация на водача и/или МПС по местоживеене ще бъдат преместени безплатно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура