Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Сърбия затвори границата с Македония

Около 4000 души тази нощ пристигнаха на граничния пункт Табановце, на македонско-сръбската граница.

Всички те чакат да влязат на територията на Сърбия, защото сръбската граница е затворена, предаде телевизия Телма, цитирана от БГНЕС. Бежанците пристигнаха с автобуси и влакове от Гевгелия, където Гърция ги прехвърля организирано. Според доброволците, които помагат на бежанците, имигрантите са напълно изтощени.

През вчерашния ден македонските власти пуснаха на тяхна територия да преминат няколко хиляди души, които се бяха струпали около Гевгелия.

От снощи две транспортни компании с десетина автобуси започнаха да превозват бежанците от Гевгелия до граничния пункт Табановце. От държавните железници уточниха, че всеки ден ще има по три влака и един допълнителен по този маршрут.

Македония се справя абсолютно сама с бежанската криза, без никакво съдействие от нито една страна на ЕС и най-малко от страна на Гърция. Това каза македонският министър на вътрешните работи Митко Чавков, който посети граничния пункт край Гевгелия, където гръцките власти организирано всеки ден изпращат по няколко хиляди нелегални имигранти от Близкия Изток.

Ние призовахме гръцките полицейски структури да предприемат необходимите мерки и да намалят прехвърлянето на имигранти, което на този етап е неконтролирано и не отговаря на капацитета на Македония. Очаквам гръцката страна да прояви разбиране. Ние от своя страна осъзнаваме техния проблем с бежанците, но в никакъв случай не може да се смята за решение на проблема те да ни изпращат по 5000-6000 души на ден”, каза още Чавков.

Припомняме, че в продължение на месеци Македония търпя масовия приток на своя територия на имигранти от Гърция. В четвъртък, 20 август, обаче правителството в Скопие въведе извънредно положение и изпрати в граничната зона специални сили на полицията и армията в опит да спре потока от хора.

Само за последните два месеца в Република Македония са влезли над 44 000 бежанци. Всички те идват от съседна Гърция организирано с автобуси и влакове.

В събота вечерта около 4000 бежанци са пуснати да влязат на македонска територия, информираха от неправителствената организация “Легис”.
На автогарата в Гевгелия пристигат частни автобуси, микробуси и джипове от цяла държава, с които бежанците масово поемат към северната граница в Табановце.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете