Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Свързват координационен център по транспорта в Русе

Оптична връзка и резервно елзахранване ще гарантира управлението и контрола на масовия градски танспорт в Русе, съобщиха от общинската управа. Обявеното инвестиционно намерение за предвидения координационен център на трафика не предвижда промени в градоустройствените и регулационни планове. За трасета на кабелите ще се използват тръбната канална мрежа и проходим колектор.

Центърът за управление и контрол на трафика е част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе. Той се финансира с над 29 млн.лв. по ОП “Регионално развитие” и от местния бюджет. Още от 1 ноември т.г. в крайдунавския град ще се въведе електронен билет за едночасово пътуване в обществения транспорт. Предстои Общинският съвет да гласува наредба, която да регламентира системата за електронно таксуване на пътниците.

Безконтактната е-карта ще струва също левче, както хартиения билет за еднопосочно пътуване. Той остава и ще се издава от водача на автобуса или тролея или упълномощен представител на превозвача. Е-картата ще се регистрира от монтирано устройство в салона. Тя ще се зарежда за многократна употреба от специални устройства на 10 възлови спирки в града и в 75 обществени и търговски обекти.

Електронната услуга ще замени кондукторите с контрольори, които ще глобяват с 10 лв. нередовните пътници. Ако те ползват хартиен билет, ще трябва да го регистрират на монтиран скенер за баркод. Разписанието на градския транспорт ще се показва на 100 електронни табла по автоспирки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете