17 в ареста и един ранен след сблъсък между фенове на "Берое" и "Ботев" (Пд)

Общо 17 души в ареста и един в болница – това е равносметката от сблъсъка между агитките на „Берое” и „Ботев Пловдив”, които стана в Стара Загора в събота.

Задържаните вече са на свобода, а 16-годишен младеж от Асеновград остава под лекарско наблюдение. Той има разкъсна рана на корема, направена, по негови думи, с релса за окачване на пердета, каза за Нова д-р Живко Желязков, заместник директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Деветима от феновете на „Ботев Пловдив” са освободени от ареста още снощи, преди началото на мача между двата отбора. Те ще се върнат в Стара Загора на 27 август, за да бъдат разпитани по досъдебното производство срещу неизвестен извършител, образувано заради раненото момче.

Други 8 привърженици на „Берое” прекара нощта в Първо районно управление в Стара Загора. Трима от тях са непълнолетни.

От фен клуба на „Ботев Пловдив” обясниха, че не става дума за уговорен бой между агитките, както често се случва, а за случайно спречкване.

Работата на полицията по случая продължава. Ако органите преценят, могат и да повдигнат обвинение на задържаните за футболно хулиганство. Наказанията са глоби и забрана за посещаване на спортни събития.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт