Бивш футболист на ЦСКА оцеля в катастрофа, футболен бос загина

Бившият халф на ЦСКА, "Ботев" (Пд) и "Марица" (Пд) Николай Манчев оцеля по чудо в автомобилна катастрофа в събота около 17.50 часа на пътя между Исперихово и Ново село, при която загина 35-годишният играещ президент на третодивизионния "Чико" (Бяга) Георги Михайлов.

Манчев бил на предната седалка до боса, шофиращ без предпазен колан своето "Ауди", което се обърнало на завой в стръмния участък от пътя. Аудито излязло от пътя и се претърколило няколко пъти в дерето в местността Бобата.

Футболният бос, който бе основен спонсор на новака в Югозападната "В" група тим от село Бяга, загинал на място, докато тримата му спътници са настанени за лечение в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив без опасност за живота. 60-годишният баща на Георги Михайлов, който се е возил на задната седалка заедно с 25-годишен вратар на "Чико", е със счупена ръка и травма на главата, докато Николай Манчев се е отървал само с натъртвания и леки порезни рани.

Четиримата в аудито са бързали да стигнат за началото на мача от 18 часа в Съединение между местния "Гигант" и "Несебър" от 3-ия кръг на Югоизточната "В" група.

Заради нелепата смърт на играещия президент на "Чико" ЗС на БФС-София отмени неделното гостуване на тима от Бяга в Самоков срещу "Рилски спортист". Не се знае дали ФК "Чико", където се подвизават половин дузина бивши футболисти от "А" група начело с Манчев и Явор Въндев, ще продължи участието си във "В" група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини