Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Крисия посреща Коледа с Путин

Малката певица с покана за концерт на Рождество Христово в Москва

Мегаталантът на българската музика – 11-годишната Крисия Тодорова, ще посрещне Рождество в Русия. Това разкри само и единствено пред България Днес нейният баща – уважаваният бизнесмен Марин Тодоров

По време на участието й в престижния музикален конкурс “Детска нова вълна” Крисия и семейството й са били поканени да присъстват на тържествата в Москва по случай Коледа, която в Русия по традиция се отбелязва на 7 януари. В предложението е заложено малката изпълнителка да пее по време на празненствата. “Руската публика прие изключително добре дъщеря ми и веднага се появиха няколко предложения за нейни изяви. Най-сериозната покана, на която не можехме да откажем, дойде от правителството на Русия. Техни представители поканиха с официален документ Крисия да пее на тържеството за Коледа”, разясни Тодоров.

По негови думи тепърва предстои да бъде уточнено къде точно ще отседне малката певица със семейството си и колко точно ще продължи престоят й в Москва. Крисия покори руската публика през последната седмица по време на фестивала в Крим.

Първа в музикалното състезание се класира 12-годишната Гайя Каучи от Малта. Крисия си раздели второто място с руския дует “Дивите китари”. Трета остана 12-годишната Мария Кочарян от Армения. Всички те получават диплом от конкурса и статуетка “Кристална вълна”. В “Детска нова вълна 2015” участваха 15 деца от 12 страни. Конкурсът се проведе в международния детски център “Артек” в Ялта. В състава на журито бяха известни изпълнители като Филип Киркоров, Лев Лещенко, Александър Рибак и др. Председател на журито бе народният артист на Русия, продуцентът и композитор Игор Крутой.

Добрите новини за Крисия обаче не свършват дотук! Руски продуценти са изявили желание да запишат песен за Крисия, която да се върти по местните музикални телевизии. Идеята била проектът да бъде реализиран до една година, като от българска страна също трябвало да има одобрение.

Целият текст, снимки, още факти и интересни детайли четете утре в хартиеното издание на “България Днес”

Иво АНГЕЛОВ

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете