Люис Хамилтън се върна по шампионски

Люис Хамилтън („Мерцедес“) се върна по шампионски в битката за титлата във „Формула 1“, като спечели Гран при на Белгия на пистата „Спа“. Миналото състезание в Унгария бе истински провал за британеца и „Мерцедес“ с шестото място на Хамилтън и осмото на Нико Розберг, но в Белгия всичко бе на другия полюс. Двамата стартираха от първа линия и така финишираха. Световният шампион водеше през цялото състезания за шестата си победа през сезона. Така той увеличи преднината си в генералното класиране. Още на първия завой Розберг бе изпреварен от трима пилоти, но постепенно си върна позицията. На трето място е Ромен Грожан („Лотус“), което е негов първи подиум от Гран при на САЩ през 2013 г.
Истинска драма изживя Себастиян Фетел („Ферари“), защото спука задна дясна гума в предпоследната обиколка при борбата с Грожан за третото място. Така той завърши 12-и, а после изригна срещу „Пирели“: „Това, което се случи, е недопустимо. Не може да има подобни проблеми, а те продължават години. Качеството на гумите е мизерно, не може производителят да ни каже, че техният продукт ще издържи 40 обиколки, а в същото време да изгърми след по-малко от 30 без всякакво предупреждение. Разбира се, че ще поставя въпроса пред асоциацията на пилотите, защото, ако това нещо се бе случило 200 м по-рано, щях да се забия в мантинелите с 300 км/ч. Това се случва за втори път този уикенд и е недопустимо.“
Хамилтън имаше други емоции: „Публиката тук е невероятна. Страхотна работа на отбора от първата тренировка до всяко влизане в бокса на състезанието“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт