Крепостта „Славия“ пак не се даде

„Славия“ гордо брани рекорда си на най-солиден отбор в „А“ група и стигна до 0:0 у дома срещу „Литекс“. Домакините играха като равни с тима от Ловеч, за който залогът бе излизане на върха в класирането при успех в София. С точката „оранжевите“ остават втори с 12 пункта, на 1 зад лидера Разград.

За 6 кръга само веднъж топката е попадала във вратата на „Славия“ - при 0:1 от „Черно море“ на свой терен. Не само това - отборът на треньора Иван Колев изглежда много стабилен и в другите фази на играта, с което затвърждава добрите впечатления от работата на наставника. През миналата пролет „белите“ също очевидно показаха прогрес.

Домакините не бяха далеч и от победата, като Антон Карачанаков изпусна най-доброто положение след почивката. Гостите натиснаха в края, но не стигнаха до чисти ситуации.

В добавеното време звездата на „Литекс“ Данило Асприля стреля от пряк свободен удар и уцели страничната греда, като с това изпусна да донесе победата на своите. Вратарят на домакините Марио Кирев бе безпомощен в ситуацията, след като пази отлично в мача.

Така „Литекс“ не успя да поведе в класирането, но остава единият от двата състава в елита, които още не са губили. Другият е „Берое“.

Срещата остави добри впечатления, но затвърди и тенденцията за малко голове в „А“ група през сезона. В кръга преди изиграването на снощния последен мач „Локомотив“ (Пд) - „Левски“ бяха вкарани едва 4 попадения в 4 двубоя...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ