Ивет на полуфинал с рекорд за сезона

Ивет Лалова се класира за полуфиналите на 100 метра от световното по лека атлетика. Направи го убедително, като завърши втора в най-силната от седемте серии, събрали 54 спринтьорки в най-атрактивната дисциплина от женската програма.

Ивет Лалова бяга в трета серия при насрещен вятър от 1,3 метра в секунда. По-малкото лично тегло на Лалова в сравнение с най-големите й конкурентки я прави по-уязвима на вятъра, без значение попътен или насрещен.

Лалова, която за първи път на голямо първенство добави към името си и Колио - фамилията на италианския си съпруг, фиксира 11,09 сек - личен рекорд за лятото. Досега през сезона възпитаничката на проф. Бономи имаше 11,11 сек. В серията победи Мишел-Ли Айе от Тринидад и Тобаго - 10,98 сек.

Най-бърза в първия кръг бе Тори Боуи (САЩ) с 10,86 сек.

„Доволна съм, че на най-голямото състезание постигнах личен рекорд за лятото - каза Лалова-Колио в миксзоната. - Това показва, че с проф. Бономи сме поработили доста, но и правилно. За първи път реших да не участвам толкова по турнири, отказах няколко покани, за да се концентрирам върху световното. Пистата е страхотна. Както се казва - стартираш навреме и „нататък тя си знае работата”. Дано да имам късмет полуфиналът да е с колкото се може по-слаб вятър. Осъзнавам, че ще ми е изключително трудно, защото най-вероятно финалът ще се затвори някъде около 10,90 секунди. Мисля, че на 200 метра може да имам по-голям шанс за влизане във финала.”

Преди това в първа серия Инна Евтимова завърши шеста с 11,50 сек и отпадна.

Полуфиналът на 100 м е в понеделник от 14,40 ч българско време. Десет минути по-рано започва финалът на троен скок за жени с участието на Габриела Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт