В Израел ни обвиняват в антисемитизъм заради хранително натравяне на техен футболен отбор в София

Израелски футболни представители намекнаха, че антисемитизъм може да е причината целият младежки отбор на Макаби Петах Тиква да се разболее от толкова тежко хранително натравяне, че всички играчи бяха приети в болница в България този уикенд, съобщава "Джерусалем Поуст".

Според израелската телевизия Sport 5, част от отседналите в хотел в София футболисти започнали да се оплакват от стомашни болки и диария, а някои дори повръщали и припадали.

Няколко от играчите вече са изписани от болница, а други продължават да се лекуват.

Младежкият отбор на Макаби Петах Тиква е в България за тренировъчен лагер. Играчите му са настанени в хотел в София. След разболяването им, треньорският екип на отбора купил храна от заведения извън хотела, за да е сигурен, че няма да има нови случаи на натравяне.

„Ние имаме усещането, че някои (в хотел) е бил притеснен от факта, че футболистите пяха на иврит в петък“, казва Ави Лузон, представител на отбора.

Седмици по-рано сянка в двустранните ни отношения внесе случилото се с друг израелски отбор - Ашдод в София. Тогава грубата игра на израелците предизвика публиката на ЦСКА да нахлуе на терена в опит да линчува гостите. Това отприщи крайно негативни реакции в Израел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини