Сянка на разчленено момиче витае в гробище

Полицията продължава да издирва садист, който измъчвал и нарязвал жертвите си

Сянката на разчленено момиче витае в гробищен парк "Чародейка" край Русе и стряска сънищата на хората в близкия едноименен квартал. 17 години след зверската саморазправа с Неджмиш Мехмед трагичната й смърт продължава да сепва гробарите, щом чуят името й. "Нощем сякаш някой се мярка между кръстовете и се чува как глас моли за помощ", разказват обитатели от съседните блокове.

От гробището ги дели само една улица и оградата на вечния дом за покойници. Мястото, където била намерена жертвата, сякаш било прокълнато и дори скитащите животни го отбягвали, а хората го заобикаляли отдалеч и набожните се кръстели, щом отминат.

Мълвата за извратения садист, който отвлича, разфасова и захвърля останките на 15-годишно момиче в хласталаците до южния край на парка, изплува винаги когато от гробището завият бездомни кучета или след работа хората се съберат на чашка в близките заведения.

На 10 февруари 1998 г. гробари онемели от чудовищната находка, спомнят си служители в траурния парк. В две сезалови торби били намерени тяло от кръста надолу, череп и коса. Липсвали гръдния кош и ръцете.

Аутопсията сочела, че момичето било измъчвано зверски, преди да бъде убито. Освен следи от изгаряния, половият й орган бил обрязан. Липсващите части от трупа обаче не били открити. Нарязаните останки с нож нарочно били захвърлени край гробището, за да не се усети миризмата, допускат криминалисти.

В началото на февруари Неджмиш била на гости при роднини в кв. "Чародейка" и тръгнала да се прибира сама. Последните й думи били, че ще се отбие при чичо си. Оттогава следите й се изгубили и след едноседмично търсене родителите й решили да я обявят за издирване. Броени дни по-късно чувалите с трупа й зачернили ужасеното семейство.

Гаврата с невинното тяло сочи убиец с извратено съзнание, който перфектно си служел с ножа, смятат ангажирани експерти по делото. Хирургическата точност, с която той разфасовал момичето и най-вече обругаването на половия му орган подсказвали за комплекс за малоценност. Преди да пристъпи към чудовищната операция, садистът се гаврил с Неджмиш, вероятно за последно, преди да й отреже главата.

След разчленяването екзекуторът измил останките и като че ги варил и пекъл във фурна, установили съдебномедцинските експертизи. За консултации била потърсена помощта дори на светилото по съдебна медицина, вече покойния проф. д-р Стойчо Раданов и Международната асоциация на съдебните патоанатоми в САЩ.

Разследването изненадващо получило нов тласък миналия юни, когато проститутка признала, че станала свидетел на няколко садистични убийства. Тя разигравала с часове полицията да разкопава могили в гората в местността Левента край Русе, докато стане ясно, че следственият експеримент по нейни показания е неуспешен. Жрицата на любовта твърдяла, че била очевидка и на смъртта на Севинч А., както и на някоя си Десислава И. /16 г./.

На 22 май 1997 г. в района на Свободна безмитна зона край Русе местен рибар хваща в мрежата си черно найлоново чувалче, от което изскача отрязана женска глава. Четири дни по-късно на същото място е извадено и парче от крак на неизвестна жертва. Аутопсията сочела, че 24-25-годишната жена с къса руса коса била умъртвена преди около месец. Въпреки усиленото издирване и публикуваните снимки в местния печат самоличността на жената не била установена. Въпреки усилията други части от трупа не били открити.

Мащабното издирване, което според полицаи няма аналог в историята на българската криминалистика, пресяло досега над 2000 души, разпитани за зверските екзекуции. В двете убийства имало сходен почерк, коментират криминалисти. Полицията продължава да издирва изчезналия екзекутор.

"Някой го е тормозел това дете, затова сянката му обикаля покрай гробовете", мълвят минувачи в "Чародейка". Eдва когато му направели погребение с всички ритуали, духът му щял да се скрие в земята. Вярващи на няколко пъти викали свещеник да поръси злокобното място и Неджмиш да намери покой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл