МЗХГ: 4000 горски пазят държавните гори денонощно Колите на всички стопанства са оборудвани с GPS и във всеки един момент се знае къде са дежурните екипи

ЕС застана срещу решението на Косово за създаване на собствена армия

Протест срещу присъдата за убийството на варненския балетист на пътя

Вижте най-ярката комета за 2018 г. (СНИМКИ и ВИДЕО)

Познавате ли този грабител? (СНИМКИ) Нападнал жена в Шумен

Спипаха трима рецидивисти след грабеж и отвличане в столицата

Откриха нарушения в 17 обекта на стоковия базар Илиянци

Ненов Димов: През 2020 г. ще има регламент за отоплителните уреди на твърдо гориво

Авария остави без ток град Септември и шест села в общината

Приказни пътешествия с коледен автобус зарадваха стотици деца в Търново

Нено Димов: През 2020 г. се предвижда въвеждане на регламент за подмяна на уредите на твърдо гориво с по-екологични

Принц Хари и Меган Маркъл споделиха непоказвана снимка от сватбата си

Столтенберг: НАТО ще преразгледа ролята си в Косово

Министър Кралев инспектира реновираната зала „Раковски“

102-годишна австралийка скочи с парашут с благотворителна цел (ВИДЕО)

Сянка на разчленено момиче витае в гробище

Полицията продължава да издирва садист, който измъчвал и нарязвал жертвите си

Сянката на разчленено момиче витае в гробищен парк „Чародейка“ край Русе и стряска сънищата на хората в близкия едноименен квартал. 17 години след зверската саморазправа с Неджмиш Мехмед трагичната й смърт продължава да сепва гробарите, щом чуят името й. „Нощем сякаш някой се мярка между кръстовете и се чува как глас моли за помощ“, разказват обитатели от съседните блокове.

От гробището ги дели само една улица и оградата на вечния дом за покойници. Мястото, където била намерена жертвата, сякаш било прокълнато и дори скитащите животни го отбягвали, а хората го заобикаляли отдалеч и набожните се кръстели, щом отминат.

Мълвата за извратения садист, който отвлича, разфасова и захвърля останките на 15-годишно момиче в хласталаците до южния край на парка, изплува винаги когато от гробището завият бездомни кучета или след работа хората се съберат на чашка в близките заведения.

На 10 февруари 1998 г. гробари онемели от чудовищната находка, спомнят си служители в траурния парк. В две сезалови торби били намерени тяло от кръста надолу, череп и коса. Липсвали гръдния кош и ръцете.

Аутопсията сочела, че момичето било измъчвано зверски, преди да бъде убито. Освен следи от изгаряния, половият й орган бил обрязан. Липсващите части от трупа обаче не били открити. Нарязаните останки с нож нарочно били захвърлени край гробището, за да не се усети миризмата, допускат криминалисти.

В началото на февруари Неджмиш била на гости при роднини в кв. „Чародейка“ и тръгнала да се прибира сама. Последните й думи били, че ще се отбие при чичо си. Оттогава следите й се изгубили и след едноседмично търсене родителите й решили да я обявят за издирване. Броени дни по-късно чувалите с трупа й зачернили ужасеното семейство.

Гаврата с невинното тяло сочи убиец с извратено съзнание, който перфектно си служел с ножа, смятат ангажирани експерти по делото. Хирургическата точност, с която той разфасовал момичето и най-вече обругаването на половия му орган подсказвали за комплекс за малоценност. Преди да пристъпи към чудовищната операция, садистът се гаврил с Неджмиш, вероятно за последно, преди да й отреже главата.

След разчленяването екзекуторът измил останките и като че ги варил и пекъл във фурна, установили съдебномедцинските експертизи. За консултации била потърсена помощта дори на светилото по съдебна медицина, вече покойния проф. д-р Стойчо Раданов и Международната асоциация на съдебните патоанатоми в САЩ.

Разследването изненадващо получило нов тласък миналия юни, когато проститутка признала, че станала свидетел на няколко садистични убийства. Тя разигравала с часове полицията да разкопава могили в гората в местността Левента край Русе, докато стане ясно, че следственият експеримент по нейни показания е неуспешен. Жрицата на любовта твърдяла, че била очевидка и на смъртта на Севинч А., както и на някоя си Десислава И. /16 г./.

На 22 май 1997 г. в района на Свободна безмитна зона край Русе местен рибар хваща в мрежата си черно найлоново чувалче, от което изскача отрязана женска глава. Четири дни по-късно на същото място е извадено и парче от крак на неизвестна жертва. Аутопсията сочела, че 24-25-годишната жена с къса руса коса била умъртвена преди около месец. Въпреки усиленото издирване и публикуваните снимки в местния печат самоличността на жената не била установена. Въпреки усилията други части от трупа не били открити.

Мащабното издирване, което според полицаи няма аналог в историята на българската криминалистика, пресяло досега над 2000 души, разпитани за зверските екзекуции. В двете убийства имало сходен почерк, коментират криминалисти. Полицията продължава да издирва изчезналия екзекутор.

„Някой го е тормозел това дете, затова сянката му обикаля покрай гробовете“, мълвят минувачи в „Чародейка“. Eдва когато му направели погребение с всички ритуали, духът му щял да се скрие в земята. Вярващи на няколко пъти викали свещеник да поръси злокобното място и Неджмиш да намери покой.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.