Шабла с нов площад и рибен пазар

Нов площад и рибен пазар бяха открити в Шабла навръх празника на града 22 август. Двата проекта са реализирани с финансиране по европрограми. Със 189 000 лв. по оперативна програма “Рибарство” местната инициативна група “Шабла - Каварна - Балчик” изгради единствения на територията на морската община пазар за продажба на прясна риба, аквакултури и лед.

Обектът е на местното тържище и разполага с два сектора. В първия има магазин за риболовни принадлежности и рибен ресторант, а във втория - два търговски обекта за продажба на пресни морски дарове.

Всеки от секторите е оборудван според изискванията за качествено съхранение на рибните продукти, уточниха от общината.

Жителите и гостите на Шабла вече се радват и на напълно обновения градски площад, в който са оформени декоративен фонтан, перголна алея, водна каскада, паркинг, терен за разполагане на временна сцена и озеленени площи.

Реконструкцията, която включваше още подмяна на настилките, подземната инфраструктура и монтаж на нови осветителни тела, струваше общо 1 442 894 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони.

След церемонията по официалното откриване на площада шабленци и туристи от няколко държави се веселиха с концерт на професионалния фолклорен ансамбъл “Добруджа”.

За празника си градът прие и домакинството на XIV национален турнир по бадминтон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони